Meer informatie nodig?

Voor vragen en/of meer informatie kun je ons altijd bellen, we staan je graag te woord.

B&B Het Bovenhuis
Gustaaf en Monique
Oude Rijksweg 2
6241 GT  Bunde
Nederland

Een klein stukje over ons

Nadat onze 4 kinderen ons huis hadden verlaten om hun eigen leven elders op te bouwen konden wij met ons huis twee dingen doen: 1. verkopen en in een kleiner huis gaan wonen of 2. een B&B beginnen in ons huis zodat wij hier konden blijven wonen.

De eerste optie betekende dat wij onze kinderen met echtgenoten en kinderen (inmiddels 17 in totaal) die allemaal in het noorden des lands wonen niet meer thuis met overnachting konden ontvangen. Omdat wij een heerlijk huis hebben, waarin wij al bijna 25 jaar wonen, hebben wij gekozen voor het opzetten van een B&B. Eigenlijk leent ons huis zich daar prima voor omdat wij voor de 8 kamers die vrij kwamen op de 1e en 2e verdieping een aparte ingang hebben.

In het voorjaar van 2013 hebben wij aldus de 8 kamers ingericht voor de B&B. Daardoor beschikt de B&B over 4 slaapkamers (kinderkamer op tweede verdieping), een badkamer, keuken, een eetkamer en een zitkamer.

Op 1 april 2013 hadden wij onze eerste gasten en tot onze verrassing was er meteen veel interesse in onze B&B, zowel van toeristen als van zakenmensen. Daarnaast oefende de universiteit ook veel invloed uit. Vanwege de Corona is het vanaf juni 2020 een familie B&B geworden.

De kracht van onze B&B is de ligging (uitvalsbasis voor zowel Maastricht en Valkenburg als Heuvelland. Daarnaast ben je in 20 minuten in mooie steden als Aken (Duitsland) en Luik (België). Verder is het station 10 minuten lopen en ben je met zowel trein als de shuttlebus vanaf de P+R in 5-10 minuten in Maastricht.

Wij hopen dat jullie ook een prettig verblijf in Het Bovenhuis zullen hebben.

Tot ziens in ons mooie Zuid-Limburg,
Monique en Gustaaf van Ditzhuijzen

Annuleringsvoorwaarden

Voor het annuleren binnen 30 dagen voor de aankomstdatum wordt 50% in rekening gebracht. Bij annulering binnen 7 dagen voor aankomstdatum en bij no-show geldt dat 100% in rekening wordt gebracht.

Veelgestelde vragen

Er zijn 4 slaapkamers met maximaal 8 slaapplaatsen. Er zijn twee slaapkamers met een dubbel bed (160x200cm). De andere kamers hebben aparte bedden. De Lavendelkamer beschikt over 2x 2 onderschuifbedden.

Ja, de keuken is volledig geoutilleerd en voorzien van een dubbele kookplaat, oven, magnetron en koelkast. Verder zijn er alle maten pannen, servies en bestek.

Nee. De supermarkt (AH) is hier vlakbij en van 8-21u geopend (zondag 9-20u). U kunt daarom eenvoudig zelf het ontbijt verzorgen.

Nee, het is een compleet appartement op de eerste en tweede verdieping inclusief badkamer. Ook beschikken alle kamers over een eigen wastafel. Tevens zijn er twee WC’s aanwezig.

Ja, de inloggegevens staan vermeld in de informatiemap

Ja. Hoewel veel informatie op internet beschikbaar is vind je bij ons ook kaarten met routes.

Je kunt zowel met de auto, de trein als de bus naar Maastricht. De trein vertrekt elk half uur van station Bunde (500m) en is in 5 minuten in Maastricht. De shuttlebus vertrekt van de P+R (2000m) en vertrekt elk kwartier. De reistijd is dan 10 minuten naar de Markt. Als je met de auto gaat kun je gebruikmaken van de vele parkeergarages en –terreinen. De shuttlebus kost € 2,00 per persoon of € 5,00 voor 3-5 personen voor een retour. De parkeergarages en –terreinen variëren in prijs van € 9,00 tot € 30,00 per dag. Na zes uur kun je uitgezonderd koopavonden gratis op straat parkeren.

Ja, in overleg kan de uitchecktijd worden aangepast afhankelijk van de aankomsttijd van de volgende gasten.

Ja, de voortuin is exclusief voor de gasten. Er zijn tuinstoelen en een tafel aanwezig. Op verzoek kun je ook nog beschikken over een eettafel, speelgoed, BBQ en andere tuinattributen

Ja, deze zijn op verzoek te reserveren.

TOP